Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 

Umeocet má výraznou slano-kyselou chuť a příjemné lehce ovocné aroma. Výborně se hodí do salátových zálivek. Využijete ho při přípravě kulajdy nebo čočky na kyselo a také na dochucení všech pokrmů, kam potřebujete dodat slano-kyselou chuť.

Dostupnost Skladem
Cena 76 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 463012
Značka COUNTRY LIFE
Kategorie Bujony, polévky, dochucovadla (omáčky, hořčice, kečupy atd.)
 

Umeocet 500 ml COUNTRY LIFE - Podrobná charakteristika

Nejedná se ve skutečnosti o ocet, vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných švestiček – umeboshi.
Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. (zdroj: zde)

Tipy na použití:

  • ume zálivka s medem – rozmíchejte 1 lžíci medu se 4 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z praženého sezamu, 1 lžící umeocta a 1 lžící čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • jogurtový ume dresink – smíchejte 1 malé balení kysané sójové speciality Sojade natural s 1 lžící umeocta a se 2 lžícemi rýžového sirupu; je výborný na hlávkový salát
  • ochucení kulajdy, čočky na kyselo, luštěninových pomazánek...
  • výroba kvašené zeleniny (pickles) – návod najdete v Dobrotách podzim 2015 na straně 13
  • nápoj z umeocta – malá lžička do sklenice vody; osvědčený prostředek proti únavě z horka
  • zeleninové soté – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • salát z avokáda a bílé ředkve – recept je popsán na straně 9 v Dobrotách léto 2013
  • bramborový salát s čočkou a aromatickou zálivkou – recept je uveden na straně 16 v Dobrotách zima 2015–16

Výroba umeocta:
Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Další UMEprodukty:

Složení: UME švestky (54,5%), mořská sůl (35,6%), Shizo (Perilla listy).

Návod k přípravě: Ideální pro přípravu salátů – pokud použijete umeocet, už nemusíte přidávat sůl. Lze přidávat i do pokrmů, které mají mít výslednou slanokyselou chuť.

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 46,1 kJ/11 kcal. Bílkoviny: 0,2 g. Sacharidy: 2,6 g. Tuky: 0,1 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): Sodík 7 960 mg

Skladování: Skladujte při teplotě do 25°C.
Alergeny: Baleno v prostředí, kde se zpracovávají i lepkové obiloviny.
Legislativní zařazení: Ocet - ovocný

 
 

Přihlášení

Nemůžete vyplnit toto pole
 

Facebook

Dotazník

Jak se Vám líbí náš e-shop?
Počet hlasů: 134