Kalinji (černucha) - semínka černé cibule 50 g - D N M

Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení Hodnocení 0 hodnocení
 

Kalinji je též zvaná černucha, semena černé cibule či lidově černý kmín. Hodí se do sladkých i slaných jídel, kde ji můžete pro zjemnění pokrmu použít jako náhradu pepře. Využijete jí při přípravě pečiva, luštěnin, sýrů nebo orientálního kari.

Dostupnost Skladem
Cena 32 Kč
Počet (ks)

   

Kód produktu 2470
Značka DNM company
Kategorie Ořechy, sušené ovoce, semena
 

Složení: semena černé cibule, kalinji (Nigella sativa)

 
 Chuť a použití: Má příjemnou mírně ostrou chuť, lehce pálivou, něco mezi cibulí, mákem a pepřem. Je vhodná především do placek ale používá se také jako jemnější náhražka pepře k okořenění chleba, pečiva, sýrů a luštěnin. Přidává se však i do sladkého pečiva. Lze ji použít i do domácího kečupuči zeleninových jídel.

 

  •  BEZ GLUTAMANU
  •  BEZ LEPKU
  •  BEZ SOLI
  •  BEZ BARVIV
  •  BEZ KONZERVANTŮ

 Skladujte: na suchém a chladném místě, po otevření doporučujeme uchovávat ve vzduchotěsné nádobě.

 

 Země původu: Indie

 

 Obsah balení:  50g

 
 Měrná jednotka: 60,00 Kč / 100 g

 

 

  Pečená zelenina s černuchou:

  Budeme potřebovat:1 lilek, 4 malé cuketky, 3 mrkve, 2 papriky, 6 stroužků česneku, 2 cibule, 2 brambory ve slupce, černuchu, sůl, olivový olej

 Veškerou zeleninu nakrájíme na velké kusy, česnek necháme v celku. Dáme do pekáče, ale tak, aby zelenina nebyla navrstvená na sobě, ale byla rozložena po pekáči vedle sebe. Osolíme, posypeme kořením dle chuti, pokapeme olivovým olejem a promícháme. Pečeme  na 200 stupňů hodinu a půl. Dobu pečení zkuste dodržet, zelenina sice změkne i dříve, ale tu pravou chuť dostane až po 90 minutách. Pečeme nepřiklopenou. Ingredience a množství můžeme obměnovat dle chuti. Zelenina je výborná jako samostatné jídlo ale skvěle se hodí  jako příloha ke grilovanému masu v létě na zahrádce.

 

 

 

 
 
 

Přihlášení

Nemůžete vyplnit toto pole
 

Facebook

Dotazník

Jak se Vám líbí náš e-shop?
Počet hlasů: 134